Dansstijlen

Dansstudio Van Tuijl geeft les in verschillende dansstijlen. Ze vallen voor het grootste gedeelte uiteen in:

Ballroom: hieronder vallen de Engelse Wals, Tango, Weense Wals, Slowfoxtrot en Quickstep (let op: een foxtrot is niet hetzelfde als een quickstep). Reeds in de beginnerscursus maakt u al kennis met drie van de ballroomdansen, uiteraard startend met de basispassen en met een variatie. In de volgende niveau’s breiden we natuurlijk uw combinaties uit. In de Zilvercursus maakt u kennis met Slowfoxtrot en in de Goudcursus leren we u de mooie Weense Wals.

Latin: hieronder vallen de Samba, Cha Cha, Rumba, Paso Doble en Jive. In de beginnerscursus leert u Cha Cha, Rumba en Jive. Ook hier natuurlijk de basispassen met een variatie. Bij de gevorderdcursus voegen we aan uw programma de Samba toe. Elk niveau kent in alle dansen een uitbreiding met een nieuwe combinatie. De Paso Doble kunnen we u leren tijdens bijvoorbeeld een workshop, een korte cursus (meestal vlak voor de zomerperiode) of tijdens een privéles.

Salsa: wat is er nu heerlijker dan iedere week helemaal opgaan in de muziek van de Salsa. Tijdens een Salsacursus leren we u natuurlijk de basispassen en uiteraard een aantal variaties zodat u tijdens ieder feestje of op een dansavond of gewoon thuis lekker kunt dansen op dit opzwepende ritme. Succes verzekerd!